Fototuren til Raadvad

Den 20. juni 2016 drog klubmedlemmer på en fototur til området Raadvad. Raadvad eller Rådvad er en lille bebyggelse i Taarbæk Sogn og Lyngby-Taarbæk Kommune ved Mølleåen i midten af Dyrehaven. Den allernordligste del af Raadvad, herunder Raadvad Kro, ligger dog i Rudersdal Kommune. Den er opstået som en tidlig industriby omkring vandmøllen Raadvad Mølle.

Stedet har givet navn til virksomheden Raadvad, der blev grundlagt 1758 under navnet Raadvaddams Fabrikker. Virksomheden producerer især husgeråd. Efter 1. verdenskrig skiftede fabrikken navn til Raadvads Knivfabrikker og i en periode produceredes udelukkende knive og brødskærere (brødmaskiner).

Vi kom pga. den fantastiske natur. Der er et par søer og skov med et rigt fugleliv. Carl Stampe Jochimsen var turleder og tog os med på en rute omkring i området.

En opgave for deltagerne var at fotografere dyr og fugle med mad i munden.

Der blev fotograferet og set spætmejse, svaler, gærdesmutte, vipstjerter og svaner. Der blev også observeret en musvåge højt oppe, som svævede hen over søen. Der var åbenbart en musvågerede et sted i nærheden, som vi dog ikke fandt.

Flere deltagere har bidraget med fotos til dette fotoalbum. Mange af fotografierne er behandlet med fotobehandlingsprogrammerne Photoshop og Photoshop Elements.