Program for ugen

På mandag gør vi noget helt andet, end vi plejer: klubmedlem Ejnar Pedersen underviser os i, hvordan man benytter en hjertestarter. På torsdag er der yderligere undervisning i videoredigeringsprogrammet Pinnacle 19. 
 
Der er disse emner for den kommende uge:
 1. Nyt fra bestyrelsen
 2. Sidste frist for kontingentbetaling for det nye halvår
 3. Kalles fotokursus
 4. Mulighed for udstilling af fotos på Høje Gladsaxe Bibliotek
 5. Nyt om hjemmesiden
 6. Mandag den 16. september 2019 kl. 10-14 - Lær at bruge en hjertestarter
 7. Mandag den 16. september 2019 kl. 12:30-14:00 - Bestyrelsen træder sammen
 8. Torsdag den 19. september 2019 kl. 15-17 - Pinnacle 19-undervisning
Nyt fra bestyrelsen
Forrige fredag holdt klubbens bestyrelse et flere timer langt bestyrelsesmøde hjemme hos næstformand Jesper Plambech for at komme gennem en række hængepartier, som den har skubbet foran sig pga. tidsnød ved almindelige bestyrelsesmøder. Jesper stod for tilberedelsen af frokosten til de fremmødte og holdt udgifterne til den på et rimeligt af hensyn til klubkassen.
 
Men der blev også talt med store bogstaver om holdninger. Dette har medført, at kasserer Manja Hansen trækker sig fra sin bestyrelsespost, mens 2. suppleant Karen Bjerggaard også trækker sig pga. ordstyrerens og andre medlemmers manglende indgriben og irettesættelse. Dette har endvidere ført til, at næstformand Jesper Plambech ønsker at træde tilbage fra bestyrelsen. Klubben står dermed uden kasserer og næstformand.
 
Alt dette betyder, at klubbens bestyrelse er i krise og indkaldes til endnu et bestyrelsesmøde nu på mandag for at prøve at afklare situationen og se, hvordan bestyrelsen kan arbejde fremover. 
 
Sidste frist for kontingentbetaling for det nye halvår
Fristen for rettidig betaling af kontingent udløber nu her søndag den 15. september. Har du ikke betalt op til det tidspunkt, er du egentligt ikke længere medlem af klubben. 
 
Der er 25 personer, der indtil nu har betalt for det nye halvår, der startede 1. september - inklusive det helt nye medlem Erna Sørensen, som vi mødte på Gladsaxedagen, og som dukkede for første gang i mandags. Velkommen til, Erna! 
 
Hvis du endnu ikke har betalt og stadigt ønsker at nyde godt af samværet, kurser, fototure, videoaktiviteter m.m., kan du betale det halvårlige kontingent på 150 kr. 
 
Det kan kun indbetales via netbank på klubbens bankkonto i Nordea. Der kan ikke betales til kassererens private bankkonto via MobilePay - respektér venligst dette! 
 
Indbetal via bankoverførsel senest søndag den 15. september på bankkonto:
 
Nordea - regnr. 2256 kontonr. 0724390293. 
 
Husk dit navn i meddelelsen! Du kan skrive dit navn á la "Kont. N. Navnsen" i modtagerens felt. Så ved bestyrelsen, hvem det er fra.
 
På forhånd tak.
 
Kalles fotokursus
Kalle fortæller her om sit kommende omfattende fotokursus i klubben, der vil finde sted her i efteråret og vinteren
 
Kære fotoklubvenner.

Den 7. oktober tilbyder jeg et fotokursus i klubben. Der vil blive undervist hver 14. dag om mandagen, indtil vi har været igennem hele kurset. Vi har mange forskellige kameraer og niveauer i at tage billeder, men fælles for os alle er BILLEDET. 
 • Vi vil arbejde med billedanalyse og komposition. 
 • Bruge bedømmelsesskema til at vurdere vores billeder. 
 • Lære om kamerateknik, lukkeren, blænden, ISO-indstillingen, hvidbalance, automatik eller manuel. 
 • Brændværdi, hvad er det? 
 • Portrætter; hvordan tager man et godt portrætbillede med den indbyggede og eksterne flash. Brug af studielamper og samarbejdet med modellen. 
 • Fotografere med lidt tilstedeværende lys, med eksponeringstid op til 30 sekunder.
 • Tage billeder til et panoramabillede og sætte dem sammen i et billedbehandlingsprogram. 
Kurset vil indeholde megen teori, men alle kan være med, og du medbringer dit kamera og brugervejledning fra gang til gang.
 
Der vil være fotoopgaver undervejs, så de forskellige eksponeringer kommer ind under ”huden”. Til slut i kurset sætter vi det bedste billede i passepartout og sender det til ekstern bedømmelse hos en dommer.
 
Alt kursusmateriale vil blive udleveret digitalt til dig og kun til personlig brug. Må ikke offentliggøres på nogen medier.

På gensyn. 

Venlig hilsen 

Kalle
 
 
Mulighed for udstilling af fotos på Høje Gladsaxe Bibliotek
Sidste efterår blev vores klub tilbudt at udstille nogle af vores fotos permanent på Høje Gladsaxe Bibliotek på en tavle. Billeder skal jo ses. 
 
Der er gået lang tid nu, og vi har endnu ikke udstillet billeder der. Men nu sker der noget. Klubmedlem Jesper Plambech, der har stået for kontakten til biblioteket, har modtaget følgende mail fra bibliotekar Tanja Clausen:
 
Kære Jesper
 
Det er næsten pinligt, fordi der er gået så lang tid, men nu er opslagstavlen til jeres fotos endelig på plads.
 
Grunden til, at det har taget så lang tid er følgende: Først undersøgte vi at få jeres tavle malet, det kunne ikke lade sig gøre, men nogen kom pludselig i tanke om en opslagstavle fra Hovedbiblioteket, der kunne bruges. Da den kom, var den blå og meget grim. Så fik vi lov til at købe en hvid opslagstavle. Da den kom, var den i stykker. Så den skulle sendes retur, og en ny bestilles henover sommerferien….
 
Nu hænger der en opslagstavle! Og jeg håber, at I stadig gerne vil bruge den, for jeg har glædet mig til at se jeres billeder :D
 
Mange hilsner 
 
Tanja Clausen
Høje Gladsaxe Bibliotek
 
Vi kan derfor nu forberede udstilling af jeres fotos. Der er vist nok plads til ni fotos i A3-størrelse ad gangen. Bestyrelsen forestiller sig, at billederne udskiftes med mellemrum, så mange af os får mulighed for at udstille med tiden. Måske kan vi udstille nogle af de fotos i A3-størrelse, der blev trykt til Gladsaxedagen, men det kan også være andre. Det kan være et enkelt medlems fotos, der udstilles i en periode. Bemærk: det er noget, der skal aftales på forhånd. 

Nyt om hjemmesiden
I mandags valgte vi et foto taget Carl Stampe Jochimsen som månedens billede. Du kan se hans dramatiske foto af en havørn her
 
Klubmedlem Carsten Haasum har fået lagt sine tre fotos, som han havde indleveret til konkurrencen om månedens billede, på side 2 af sit fotoalbum her.
 
Der har været 1.956 unikke besøgende på www.hjvfklub.dk i den forløbne uge. Det er 279 om dagen. 
 
Mandag den 16. september 2019 kl. 10-14 - Lær at bruge en hjertestarter
Kl. 10-12: Hjertestarter
De fleste brugere af Seniorklubberne i Høje Gladsaxe er oppe i årene. Det medfører desværre også større risiko for hjerteproblemer end i befolkningen generelt. Og hvad kan der ikke ske, mens man er til stede i Seniorklubberne?
 
Seniorklubberne har ikke en hjertestarter, og det bliver måske også svært at få det, idet den koster en hel del penge, ikke blot at anskaffe men også at vedligeholde. Men der er tre hjertestartere i området, hvoraf den ene er på Grønnemose Skolen lige ved siden af Seniorklubberne. Man skal skynde sig at finde en af dem, hvis nogen rammes af et hjerteanfald. Der er ønske om hjertestartere flere andre steder i området. 
 
For at klubbens medlemmer ikke skal være helt uforberedte på handling i forbindelse med hjerteanfald, holder klubmedlem Ejnar Pedersen, der har undervist i emnet i Røde Kors i mange år, undervisning i og demonstration af en hjertestarter i klubbens lokale denne mandag. Han medbringer en dukke såvel som masker til den, således at alle fremmødte får lejlighed til, hvis de ønsker det, at afprøve hjertestarteren. 
 
Der findes en app, Trygfonden Hjertestart, til mobiltelefoner, der viser, hvor de nærmeste hjertestartere er, samt kan instruere dig i deres brug. Herfra kan du også ringe til 1-1-2. Hent den i Play Butik eller App Store. 
 
Du kan også finde steder med hjertestarter på denne webside:
 
 
Kom og vær med!
 
Kl. 12:00-12:30: Frokost
 
Kl. 12:30-14:00: Fri aktivitet
 
Mandag den 16. september 2019 kl. 12:30-14:00 - Bestyrelsen træder sammen
Bestyrelsen skal denne gang finde ud, hvad den stiller op efter, at tre af dens medlemmer har trukket sig. 

Torsdag den 19. september 2019 kl. 15-17 - Pinnacle 19-undervisning
I torsdags diskuterede de fremmødte, hvordan en kortfilm om vores klub kan filmes. 
 
Klubmedlem Børge Traun viste som et oplæg til diskussionen en 39 minutter lang film fra 2018, som den konkurrerende videoklub, Gladsaxe Film og Video, havde optaget om sig selv. Det viste historien om et par ældre herrer, der ville se, hvad klubben var for noget. De fik vist alle lokaler og aktiviteter i klubben samt flere minutlange klip fra klubbens producerede film. De fik oplysninger om dens aktiviteter fra de frivillige medlemmer. Den kom godt rundt om klubben - både dens nutid og fortid. 
 
Nogle af de fremmødte syntes, at den var for langtrukken. Vores film bør højst vare 3-4 minutter, for ellers står seerne af, mente én. 
 
En anden foreslog, at den kunne bestå af en person, der bliver interviewet, mens der panoreres til videoklip om dens aktiviteter.
 
Der blev endvidere foreslået, at der kunne vises noget om bl.a. fotoredigering. Det kan f.eks. demonstreres ved at vise, hvilke mellemresultater fotografen har opnået i sin fotobehandling for at nå frem til det færdige resultat. Det er noget, vi ikke rigtigt har gjort noget ud af med billederne på Gladsaxedagen. Det kan være tre-fire billeder, der har ført frem til f.eks. Kalles fotomontage af paraglideren og fuglefjeldet
 
Denne torsdag kl. 15-16: Pinnacle Studio 19-undervisning
Har du nogle ønsker til, hvad du ønsker gentaget eller uddybet eller nye ting taget op i undervisningen, skriv da venligst til Lars på lars.laursen1961@gmail.com eller ring til tlf. 24 83 16 96.
 
Kl. 16-17: Fri aktivitet
 

Kommende aktiviteter

Du kan se aktivitetskalenderen for Seniorfoto- og Videoklub på klubbens kommende hjemmeside.

Program for aktiviteter i Seniorfoto- og Videoklub for perioden 12. august-6. september 2019

Dato

Tid kl.

Aktivitet

Man. 12/8

10.00-10.30

FOTODAG

Orientering fra Gladsaxedagens udvalg

10.30-12.00

4. del af kurset i Photoshop Elements v/Lars Laursen

12:00-12:30

Frokost

12:30-14:00

Frie aktiviteter

Tor. 15/8

15-17

KLUBBENS VIDEODAG - Kursus i Pinnacle 19 v/Lars Laursen

Program følger senere.

Man. 19/8

 

10.00-10.30

FOTODAG
Orientering fra Gladsaxedagens udvalg

10.30-12.00

Månedens billede vælges

Vi prøver ny metode: vis maks. 3 billeder, fortæl om ideen, teknik, redigering, sig til, hvis du vil have input.

Derefter hemmelig afstemning.

12:00-12:30

Frokost

12:30-14:00

Frie aktiviteter

Ons. 21/8

10-12

Trykkedag

Trykning af materialer på Gladsaxe Pædagogiske Videncenter i Bagsværd.

Tor. 22/8

15-17

KLUBBENS VIDEODAG

Materiale til Gladsaxedagen gøres klar.

Fre. 23/8

10-12

Trykkedag

Sidste øjebliks trykning af materialer på Gladsaxe Pædagogiske Videncenter i Bagsværd.

Lør. 24/8

13-17

GLADSAXEDAGEN 2019

Kom og vær med! Oplev de mange stande og aktiviteter på dagen. Fotografér og film dagen og vores stand!

Gladsaxedagen foregår ved Gladsaxe Rådhus og Buddinge Centret.

Man. 26/8

10.00-14.00

Fri aktivitet

17.00-22.00

Aftenfototur

Vi mødes på café, spiser noget let, og kl. 18 går vi ud og udforsker Kødbyen med fotogrej.

Mødested kommer senere.

Tor. 29/8

15-17

KLUBBENS VIDEODAG

Undervisning i hvordan man optager video med spejlrefleks/kompakt­kame­raer.

Man. 2/9

10-12

FOTODAG - Vis-dine-billeder-dag

Husk kontingentindbetaling på 150 kr. via netbank - og kun via netbank.

Vis 2-3 billeder fra aftenturen.

12:00-

12:30

Frokost

12:30-

14:00

Frie aktiviteter

Tor. 5/9

15-17

KLUBBENS VIDEODAG - Kursus i Pinnacle 19

Program for dagen følger senere.

Fre. 6/9

13.15-??

Bestyrelsen holder halvdagsmøde for overblik og opsamling

Mødet finder sted hos Jesper Plambech.

 
 


Almindelige aktiviteter i klubben

Klubben har åbent på mandage mellem kl. 10 og 14 og torsdage mellem kl. 16 og 18. Mandage bruges hovedsageligt på foto og fotobehandling, mens torsdage gerne må benyttes til video og videoredigering.

Den aktivitet, vi har nu, er at mødes i rum 3 i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. Mange kommer med deres bærbare pc'er, og sammen giver vi hinanden tips i brug af kameraer, i at tage gode billeder og videooptagelser og i at redigere digitale fotos og videoer.

NYT! Nu har vi også råderum over rummet med stationære pc'er (rum 2) i klubbens åbningstid. Så har du ikke en bærbar pc, er det nu muligt at benytte en stationær pc i rummet, der også kaldes PC-værkstedet. Der er fire stationære pc'er, to med Windows XP og to med Windows 7. Klubben har desuden mulighed for at låne en bærbar pc ud til et medlem i åbningstiden, hvis du ikke selv har en sådan.

Om mandagen er der nu også mulighed for klubbens medlemmer at få adgang til rum 4 med projektoren, hvorved kurser og anden undervisning eller filmvisning bedre kan finde sted. Dette skal aftales med den klub, der plejer at være i rummet.

Om torsdagen er samme lokale (rum 4 med projektoren) ledigt mellem kl. 16 og 18, hvis vi reserverer det ved at skrive det på opslagstavlen i Seniorklubberne og meddeler det til Kirsten eller Else fra Seniorklubbernes bestyrelse. Vi har før benyttet det til kursusvirksomhed og andre ting.Et af formålene med klubben er socialt samvær.

Vi arrangerer bl.a. korte kurser i foto- og videoredigering med populære pc-programmer for medlemmerne såsom billedbehandlingsprogrammet Picasa og videoredigeringsprogrammet Pinnacle, der er dansksproget. Nu arbejder vi også i programmet Photoshop fra Adobe.

Vi tager også emner op såsom hvordan du tager bedre billeder med dit kamera eller videokamera og mange andre ting, når dette er muligt.

I klubben kan der købes kaffe, the og kildevand.