Program for ugen

Vi vælger månedens foto ud fra temaet Forår i København på mandag. På torsdag øver vi os i videoredigering.
 
Der er disse emner for den kommende uge:
  1. Nordatlantisk flagfest
  2. Opgraderingen Windows 10 May 2019 Update er netop udkommet
  3. Nyt i Galleriet
  4. Mandag - Valg af månedens billede
  5. Torsdag - Kursus i Pinnacle Studio 19 3. del
Nordatlantisk flagfest
Klubbens kasserer Manja Hansen, der har tilknytning til Færøerne, henleder opmærksomheden på en kommende begivenhed i Københavns Havn - en mulighed for at tage fotos.
 
Med træskibe, boder, musik, kunst og events - torsdag den 30. maj til onsdag den 5. juni 2019.

Det færøske flag Merkið fylder 100 år. Det fejres med Flaggsigling 2019 (Flagsejlads 2019), hvor en flåde af gamle, smukke træskibe sejler til Danmark og besøger flere byer.

Skibene ankommer torsdag 30. maj til Nordatlantens Brygge og markerer jubilæet over en uge – med boder, musik, kunst og events, både om bord på skibene og inde i pakhuset dér.
 
Adressen er:
 
Strandgade 91
Christianshavn
1401 København K
 
Du kan læse mere her:
 
 
Opgraderingen Windows 10 May 2019 Update er netop udkommet
Den nyeste halvårlige opgradering til Windows 10 er netop udkommet her den 23. maj 2019. Den skulle egentligt være frigivet i april, men problemer som nogle oplevede med efterårets opgradering, har fået Microsoft til at teste denne opdatering grundigere, før de sendte den ud. Microsoft går også mere stille ud med den end tidligere. Den kommer først i Windows Update i engang i juni/juli måned. Hvis der skulle være problemer med opgraderingen, vil de blive klaret inden da. 
 
Men har du mod på at installere den allerede nu, kan du downloade den selv herfra:
 
 
Lars benytter tid mandag den 3. juni til at gennemgå den nye Windows 10-opgradering. Der vil blive udsendt et skrift inden da, der beskriver de nye ting i opdateringen. 
 
Nyt i Galleriet
Der er lagt et gruppefoto fra Reffen ud på Galleri-siden på klubbens hjemmeside. Rul et stykke ned.
 
Mandag den 20. maj 2019 var otte af klubbens medlemmer på årets første fototur - til Copenhagen Street Food Market - også kaldet Reffen - på Refshaleøen i København. 
 
Reffen er Nordens største street food marked med 41 madboder og barer samt 15 værksteder. Det var en dag, der startede i gråvejr og sluttede i solskin. Vi havde lejlighed til at fotografere et område med motiver i forfald på den gamle Refshaleø, men også smukke forbisejlende motor- og sejlskibe, vandflyveren mellem København og Århus, der både landede og tog af afsted fra Københavns Havn, og staderne på markedet. 
 
Nogle af dem er smukt udformede, andre er skibscontainere, der er malet med motiver og skrift. 
 
Madboderne, der besøges af mange udlændinge og hvis personale flere steder også var udlændinge, tilbød både kød-, vegetar- og veganske retter til kunderne. Her ses seks af de otte deltagere på turen. Læs mere om Reffen og Street Food Markedet på www.reffen.dk
 
Deltagerne på turen havde også mulighed for at tage for sig af retterne på gademarkedet. På fotoet ses fra venstre Manja Hansen, Lars Laursen, Christian Rasmussen, John Vedsegaard, Freddy Nielsen og Marcel Dupont. Fotografen Hugh Mayo, der har taget billedet, og Bo Jensen er ikke med på gruppefotoet.
 
Desuden har der været 1.207 unikke besøgende på klubbens hjemmeside i den forgangne uge. Det er 172 om dagen.
 
Mandag den 27. maj 2019 kl. 10-14 - Valg af månedens billede
Kl. 10-12:  Valg af månedens foto
Denne gang vælges et foto blandt jeres fremviste billeder som månedens foto. Temaet er: Forår i København. 
 
Udvælg op til tre fotos, som vi viser på projektorlærredet. Der stemmes om månedens foto efter Hugh Mayos metode. 
 
Kl. 12:00-12:30: Frokost
 
Kl. 12:30-14:00: Frie aktiviteter
Du kan gå i atelieret, diskutere eller sætte dig sammen med en eller flere andre.
 
Torsdag den 30. maj 2019 kl. 15-17 - Kursus i Pinnacle Studio 19 - 3. del
I torsdags blev demonstreret redigering af en del af kortfilmen Brevet, som Børge Traun har skrevet manuskript og instrueret, mens Reza Pakzad har ført kameraet. Reza fortalte om, hvilke overvejelser han har gjort sig ved redigeringen, og demonstrerede, hvordan filmen kan sættes sammen. Han har lavet en næsten færdigt redigeret udgave af filmen. 
 
Denne torsdag fortsætter vi med 3. del af kurset i videoredigeringsprogrammet Pinnacle Studio 19. Forrige torsdag gennemgik Lars de mest almindelige faciliteter, der bør kendes for at redigere en film.
 
Denne gang kommer du til at benytte disse faciliteter i en øvelse. Vi kommer ikke ind på noget egentligt nyt, men idéen er, at øvelsen skal gøre, at du får redigering med Pinnacle 19 ind under huden. Vi vil benytte materialet fra den senest optagede kortfilm, Brevet, som grundlag for redigeringen. Du får derfor udleveret en USB-nøgle med videomateriale til dette formål. Lars viser, hvad du kan gøre, og du gør det efter. 
 
Otto Davidsen ved, hvordan Vagn og Johnny kan få vist miniaturebilleder af videoklippene, hvilket ellers ikke tidligere har virket. Så kom og vær med!
 
Fotofolkene er også velkomne.
 

Torsdag øver vi os i at redigere med kortfilmen BREVET som udgangspunkt.

Kommende aktiviteter

Du kan se aktivitetskalenderen for Seniorfoto- og Videoklub på klubbens kommende hjemmeside.

 
 


Almindelige aktiviteter i klubben

Klubben har åbent på mandage mellem kl. 10 og 14 og torsdage mellem kl. 16 og 18. Mandage bruges hovedsageligt på foto og fotobehandling, mens torsdage gerne må benyttes til video og videoredigering.

Den aktivitet, vi har nu, er at mødes i rum 3 i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. Mange kommer med deres bærbare pc'er, og sammen giver vi hinanden tips i brug af kameraer, i at tage gode billeder og videooptagelser og i at redigere digitale fotos og videoer.

NYT! Nu har vi også råderum over rummet med stationære pc'er (rum 2) i klubbens åbningstid. Så har du ikke en bærbar pc, er det nu muligt at benytte en stationær pc i rummet, der også kaldes PC-værkstedet. Der er fire stationære pc'er, to med Windows XP og to med Windows 7. Klubben har desuden mulighed for at låne en bærbar pc ud til et medlem i åbningstiden, hvis du ikke selv har en sådan.

Om mandagen er der nu også mulighed for klubbens medlemmer at få adgang til rum 4 med projektoren, hvorved kurser og anden undervisning eller filmvisning bedre kan finde sted. Dette skal aftales med den klub, der plejer at være i rummet.

Om torsdagen er samme lokale (rum 4 med projektoren) ledigt mellem kl. 16 og 18, hvis vi reserverer det ved at skrive det på opslagstavlen i Seniorklubberne og meddeler det til Kirsten eller Else fra Seniorklubbernes bestyrelse. Vi har før benyttet det til kursusvirksomhed og andre ting.Et af formålene med klubben er socialt samvær.

Vi arrangerer bl.a. korte kurser i foto- og videoredigering med populære pc-programmer for medlemmerne såsom billedbehandlingsprogrammet Picasa og videoredigeringsprogrammet Pinnacle, der er dansksproget. Nu arbejder vi også i programmet Photoshop fra Adobe.

Vi tager også emner op såsom hvordan du tager bedre billeder med dit kamera eller videokamera og mange andre ting, når dette er muligt.

I klubben kan der købes kaffe, the og kildevand.