Program for ugen

Kære foto- og/eller videointeresserede,
 
På mandag gennemgår Kalle aftenfotos, og om aftenen næste mandag igen inviteres du til Kultorvet til en aftenfototur - læs mere om nogle ændringer desangående. På torsdag er der igen undervisning i videoredigeringsprogrammet Pinnacle Studio 19. Det bliver formentligt sidste gang i denne omgang - vi har været igennem så godt som alt i programmet. Der er atter loppemarked på lørdag i Seniorklubberne. Kom og gør et fund eller sælg selv!
 
Der er disse emner for den kommende uge:
 1. Du indbydes til julefrokost mandag den 9. december 2019 kl. 10-16
 2. Mere om aftenfototuren mandag den 25. november 
 3. Windows 10 November Update version 1909 er netop udkommet
 4. Referat fra den ekstraordinære generalforsamling
 5. Tal for hjemmesiden
 6. Der er igen loppemarked & auktion i Seniorklubbernes lokaler på lørdag
 7. Mandag den 18. november 2019 kl. 10-14 - 4. del af Kalles fotokursus - nattefotos
 8. Mandag den 18. november 2019 kl. 14-15 - ekstraordinært husmøde om ophængning af klubbens fladskærm
 9. Torsdag den 21. november 2019 kl. 15-17 - Undervisning i Pinnacle Studio 19 - sidste gang!
Du indbydes til julefrokost mandag den 9. december 2019 kl. 10-16
Der vil atter være julefrokost i klubben mandag den 9. december kl. 10-16.
 
Det foreløbige program er:
 • Kl. 10-12: Kom og hyg dig sammen med de andre. Tag eventuelt din pc og dit kamera med. Samtidigt forbereder de frivillige julefrokosten. 
 • Kl. 12-15:30: Julefrokost med sange og selskabslege. 
 • Kl. 15:30-16: Oprydning.
Prisen for at deltage bliver 100 kr. Det er nødvendigt med tilmelding, hvilket du kan gøre allerede nu til formanden. Tilmeldingen er bindende.
 
Kom med godt humør og nissehue, hvis du har én!
 
Der er brug for frivillige til at tilberede og komme med maden, til at rydde op bagefter og ikke mindst til at være med i julefrokostudvalget. Der er allerede nogle, der har meldt sig med madretter. 
 
Er det noget for dig?
 
Mere om aftenfototuren mandag den 25. november
Vi mødes ved Kultorvet 14, hvor Ristorante Italiano Pompei serverer pizza eller andre retter for os. Der var i mandags et alternativt forslag til bespisning. Hvis du ikke er til det italienske køkken, kan du besøge Restaurant Jacobsen lige ved siden af, og som sælger smørrebrød og er forholdsvis billig. Når vi er færdige med spisningen mødes vi kl. 18:30 udenfor på Kultorvet for at gå ud at fotografere. 
 
Vi tager aftenfotos i byens aftenlys. Det er bedst med fotostativ. Hvis du ikke har et, kan du låne et af Kalles to. Klubben har også et stativ til udlån.
 
Indtil nu har disse 11 personer meldt sig til aftenfototuren:
 1. Kalle
 2. Lise Peltola
 3. Bo Jensen
 4. Lars Laursen
 5. Freddy Nielsen
 6. Christian Rasmussen
 7. Bjarne Damsgaard
 8. Karen Bjerggaard
 9. Reza Pakzad
 10. Finn Aastrup
 11. Marcel Dupont
Svar udbedes: Hvis du ønsker at tage på Ristorante Italiano Pompei, skal du melde ud allerede nu, om du vælger dette frem for Restaurant Jacobsen. Skriv tilbage til Lars ved at besvare denne mail med besked derom.
 
Windows 10 November Update version 1909 er netop udkommet
Dette kan synes som et emne, der ikke er relevant for en foto- og videoklub, men da lagring og redigering af fotos og film nu om dage foregår på pc, har Lars troligt hvert halve år fortalt om den seneste store opgradering til Windows 10. 
 
Dette er den ottende opgradering til Windows 10, siden den udkom første gang. Og det er den mindste og hurtigste opgradering, vi har set til dato. Du kan forvente et udvalg af fejlrettelser, øget ydeevne på en række punkter og en håndfuld faciliteter for virksomheder.
 
Hvis du har det dårligt med store Windows 10-opgraderinger hver sjette måned, er Windows 10 November 2019 Update lige noget for dig! At installere denne opgradering vil snarere være som at installere en samlet opdatering, som den der kommer onsdagen efter anden tirsdag i måneden. Det vil være et mindre download med en hurtig installeringsproces – ingen lang genstart i flere trin eller rensning efter gamle Windows-installationer er nødvendig.
 
Skal du installere den? Opgraderingen er vigtig for dem, der har Windows 7, der fra 13. januar 2020 ikke længere vil blive vedligeholdt med fejlrettelser og lukning af sikkerhedsbrister. Dette betyder, at Windows 7-brugere i stigende grad kan blive udsat for vellykkede hackerangreb, med mindre de opgraderer til denne udgave af Windows 10.
 
I de seneste måneder er brugere af Windows 10 version 1803 (april 2018) desuden indtrængende blevet opfordret af Microsoft til at opgradere til Windows 10 version 1903, fordi supporten til 1803-udgaven af Windows 10 udløb den 12. november 2019. Derfor presser Microsoft aggressivt på for at få brugerne til at opgradere. Mange har oplevet, at Windows 10 version 1803 har givet dem 7 dage til at opgradere. 
 
Enterprise- og uddannelsesbrugere vil dog få yderligere et års support for begge styresystemer.
 
Den gode nyhed er, at det er gratis for både Windows 7-, 8-, 8.1- og 10-brugere at opgradere. 
 
Den seneste opgradering af Windows 10, der udkom den 12. november 2019 (ved november måneds opdatering), og som oprindeligt var tiltænkt at udkomme i september 2019, er blevet holdt tilbage som følge af negative erfaringer med version 1809 for et år siden, som gjorde, at ca. 1 ud af hver 10.000 Windows-brugere oplevede tab af filer i cloud-drevet OneDrive efter opgraderingen – en enkelt fortalte, at hun havde mistet 200 gigabyte filer! De værste fejl var dog rettede efter en måned. Dette ønsker Microsoft naturligvis ikke at opleve igen. Derfor arbejdedes der ihærdigt på at sikre, at den nye efterårsopgradering blev så sikker som muligt for alle, der opgraderer. 
 
Hvordan ser du, hvilken udgave af Windows du har? Tryk tastkombinationen Win+R, skriv "winver" for ”Windows version” og tryk på Enter-tasten, så vises det.
 
Du er velkommen til at installere opgraderingen. Har du ikke allerede version Windows 10 version 1903, skal du dog hente ca. 3,5 gigabyte data, som det kan tage flere timer at installere. 
 
Du kan læse mere om de nye ting i det vedhæftede PDF-dokument. 
 
Referat fra den ekstraordinære generalforsamling
Referent Bjarne Damsgaards referat fra den ekstraordinære generalforsamling den 28. oktober om indkøb af ny projektor eller kæmpe fladskærm foreligger nu. Du kan læse det korte referat i det vedhæftede PDF-dokument. Ophængningen af den vedtagne fladskærm skal godkendes på et ekstraordinært husmøde på mandag.
 
Tal for hjemmesiden
Bo Jensen har fået lagt tre fotos ud på 2. side i sit fotoalbum på klubbens hjemmeside.
 
Der har været 2.018 unikke besøgende i den forgangne uge. Det er 288 om dagen. 
 
Der er igen loppemarked & auktion i Seniorklubbernes lokaler på lørdag den 16. november 2019 kl. 10-16
Alle borgere i Gladsaxe Kommune og omegn inviteres til kombineret loppemarked & auktion i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe lørdag den 16. november kl. 10-16. 

Kom og gør et fund!

Du er velkommen til at sælge dine ting fra gemmerne denne dag. Sælgergebyr er 10 kr. Det foregår indendørs i Seniorklubbernes fire lokaler med borde til alle interesserede sælgere. Medbring selv dug til bordet.  

Indlevering til auktion kan ske fra 9:30 til 11:30. Auktionen starter kl. 11:45. Bestem selv mindsteprisen.

Hvis din mindstepris ikke blev opfyldt, så kom igen lørdag den 23. november, hvor vi fortsætter med loppemarked & auktion. 

Der vil være kaffe, the, kage og sandwiches til rimelige priser.

Arrangør: Filmklubbens Venner af  2012. Kontakt Johnny på tlf. 24 85 20 92 eller e-mail bjornestadsol@gmail.com

Læs mere om arrangementet her:
 
Mandag den 18. november 2019 kl. 10-14 - 4. del af Kalles fotokursus - nattefotos
Kl. 10:00-13:30: Aften- og natfotokursus - Se lyset i den mørke tid
Kursusdeltagerne har fået en opgave til denne gang: Tag et billede med stor blænde og et billede med lille blænde. Indstil kameraet til blændeprioritet. Analysér billederne ved hjælp af det billedbedømmelsesskema, du fik udleveret sidste gang. Det ligger også i mappen, du kopierede ind på harddisken sidste gang, under filnavnet Billedbedømmelsesskema.pdf.
 
Som nævnt tidligere i dette dokument inviteres du til en aftenfototur med udgangspunkt fra Kultorvet i København mandag den 25. november kl. 17 ved Ristorante Italiano Pompei på Kultorvet 14. Hvis du ønsker at deltage og spise med, skriv da tilbage formanden. Vi skal vide hvor mange, der kommer, idet der skal reserveres bord. Hvis du ikke kan komme alligevel, giv da også besked. 
 
Kl. 12:00-12:30: Frokost
 
Kl. 13:30-14:00: Frie aktiviteter
 
Mandag den 18. november 2019 kl. 14-15 - ekstraordinært husmøde om ophængning af klubbens fladskærm
Denne mandag afholdes i Seniorklubberne et ekstraordinært husmøde med repræsentanter for de 10 klubber. Seniorfoto- og Videoklubben beder om tilladelse til at ophænge en 82-tommer stor fladskærm på væggen i vores lokale. Ændringer af lokaler har traditionelt skulle forelægges på et husmøde. Vi betaler selv fladskærmen - det koster således ikke noget på Seniorklubbernes budget. 

Torsdag den 21. november 2019 kl. 15-17 - Undervisning i Pinnacle Studio 19 - sidste gang!
Vi har snart gennemgået alle faciliteter i videoredigeringsprogrammet Pinnacle Studio 19. Denne workshop bliver formodentligt den sidste undervisning i programmet i denne omgang. 
 
Derefter vil vi tage fat på andre emner.
 
Både video- og fotofolket er velkomne.
 

Kalle med pegepinden holder 4. del af sit fotokursus mandag den 18. november 2019.

Kommende aktiviteter

Du kan se aktivitetskalenderen for Seniorfoto- og Videoklub på klubbens kommende hjemmeside.

 
 


Almindelige aktiviteter i klubben

Klubben har åbent på mandage mellem kl. 10 og 14 og torsdage mellem kl. 16 og 18. Mandage bruges hovedsageligt på foto og fotobehandling, mens torsdage gerne må benyttes til video og videoredigering.

Den aktivitet, vi har nu, er at mødes i rum 3 i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. Mange kommer med deres bærbare pc'er, og sammen giver vi hinanden tips i brug af kameraer, i at tage gode billeder og videooptagelser og i at redigere digitale fotos og videoer.

NYT! Nu har vi også råderum over rummet med stationære pc'er (rum 2) i klubbens åbningstid. Så har du ikke en bærbar pc, er det nu muligt at benytte en stationær pc i rummet, der også kaldes PC-værkstedet. Der er fire stationære pc'er, to med Windows XP og to med Windows 7. Klubben har desuden mulighed for at låne en bærbar pc ud til et medlem i åbningstiden, hvis du ikke selv har en sådan.

Om mandagen er der nu også mulighed for klubbens medlemmer at få adgang til rum 4 med projektoren, hvorved kurser og anden undervisning eller filmvisning bedre kan finde sted. Dette skal aftales med den klub, der plejer at være i rummet.

Om torsdagen er samme lokale (rum 4 med projektoren) ledigt mellem kl. 16 og 18, hvis vi reserverer det ved at skrive det på opslagstavlen i Seniorklubberne og meddeler det til Kirsten eller Else fra Seniorklubbernes bestyrelse. Vi har før benyttet det til kursusvirksomhed og andre ting.Et af formålene med klubben er socialt samvær.

Vi arrangerer bl.a. korte kurser i foto- og videoredigering med populære pc-programmer for medlemmerne såsom billedbehandlingsprogrammet Picasa og videoredigeringsprogrammet Pinnacle, der er dansksproget. Nu arbejder vi også i programmet Photoshop fra Adobe.

Vi tager også emner op såsom hvordan du tager bedre billeder med dit kamera eller videokamera og mange andre ting, når dette er muligt.

I klubben kan der købes kaffe, the og kildevand.