Program for ugen

Der er følgende emner for den kommende uge:

 1. Lørdag - Kom til Åbent Hus i Seniorklubberne - vi er der også!
 2. Afgiv dit samtykke til at klubben må anvende dine persondata
 3. Husk fotografering af Høje GladsaxeLiv
 4. Vores kommende fotoudstilling på Gladsaxe Hovedbibliotek
 5. Seniorklubbernes fællesfolder
 6. Se plakaten med belysning ved portrætfotografering
 7. Statistik for fotoalbummerne
 8. Mandag - Fototur til Vestre Kirkegård
 9. Torsdag - Videodag
Lørdag den 26. maj 2018 kl. 11-16 - Kom til Åbent Hus i Seniorklubberne - vi er der også!
Så er der åbent hus i Seniorklubberne nu på lørdag! Du er velkommen til at kigge forbi i løbet af dagen. Du må også gerne tage dit kamera med. Det er ikke blot Seniorklubberne, der holder Åbent Hus, men også Pulsen, Mungo Park, Ungdomsklubben FairPlay, Biblioteket lige over os og Haraldskirken lige i nærheden. Så der er noget at fotografere. 
 
Tre klubber stiller op med noget i Seniorklubberne:
 1. Aktivitetskredsen med Strikkeklubben, Malerklubben og Litteraturklubben. De vil gerne lære både unge og ældre at strikke, male og diskutere litteratur.
 2. Film- & Videoklubben har flere aktiviteter: Levende populærmusik med musikeren Ernst Halle, der spiller og synger mellem kl. 11:30 og 12:30; loppemarked. Der er også visninger af film med jazz-, pop- og rockkoncerter. Klubben inviterer desuden til spisning kl. 12:30 med hjælp fra kok Gunner Laursen fra madklubben Mad & Mænd. Man har dog skullet tilmelde sig senest den 18. maj for at kunne deltage i dette. 
 3. Hjemmevideo- og Fotoklubben: Vi vil gerne tage portrætfotos af gæster og frivillige, som de kan få med hjem. Vi fortæller desuden om klubben, uddeler foldere og postkort og indhenter e-mailadresser på potentielt nye medlemmer.
Der er blevet reklameret for foretagendet i Gladsaxe Bladet, Høje Gladsaxe Bladet og på Facebook-grupper med over 20.000 borgere med tilknytning til Gladsaxe Kommune.
 
Kanal Gladsaxe Radio og TV kommer også i løbet af dagen og optager direkte radio til udsendelse i Gladsaxe Kommune. Kanalen kan aflyttes på FM 100,9 MHz, 95,5 MHz på hybridnettet eller på www.kanalgladsaxe.dk.
 
DMI siger, at der bliver høj solskin denne lørdag.
 
Og en appel: Vores klub mangler frivillige til at stå for portrætfotograferingen i atelieret denne dag. Vi er to frivillige indtil nu: Mona og Lars. Vi beder indtrængende om, at et par stykker mere vil være med. Det handler om at tage og printe fotos i 10 x 15 cm-størrelse i atelieret. Skriv tilbage, om du kan komme. Vi mødes kl. 10 for at forberede dagen. 
 
Du kan læse om Seniorklubbernes arrangementer på: www.seniorklubbernehg.dk/430751094
 
Afgiv dit samtykke til at klubben må anvende dine persondata
Otte personer har indtil nu indsendt en samtykkeerklæring til klubben om, hvordan den må benytte deres oplyste persondata i klubbens daglige virke. Klubben er nødt til at bede om dette for at overholde loven. EUs nye persondataforordning, der træder i kraft den 25. maj 2018 (i dag fredag), er en skærpelse af den hidtil gældende persondatalov. Formålet er at sikre dig bedre styr på de data, du afgiver. Du har sikkert de seneste uger modtaget mange e-mails fra firmaer, hvor du har kunnet læse om deres privatlivsbeskyttelsespolitik. Det samme gør klubben her. 
 
Hvis klubben skal kunne vedblive at udsende e-mails til dig og opkræve kontingent fremover, er den nødt til at have dit samtykke. 
 
Der er endnu engang vedhæftet en samtykkeerklæring, hvor du kan klikke flueben ind i små firkanter på side 2 og underskrive med dit navn og dato. Og nu kan du endog sende samtykkeerklæringen ved at trykke på en Send-knap! Du skal dog være opmærksom på, at dette kun virker, hvis du har lagt e-mailadressen hjvfklub@gmail.com ind i din kontaktbog. Og det virker kun, hvis du har et e-mailprogram som Windows Live Mail eller Outlook - det virker desværre ikke sammen med Mail-appen i Windows 10. 
 
Nogle har også haft problemer med at få vist de felter, der kan udfyldes. Har du Gmail, skal du klikke på download-pilen for den vedhæftede fil og åbne dokumentet, for at se disse. 
 
Kan du ikke klikke Send, kan du højre-klikke på det udfyldte dokument og vælge Gem som for at gemme det lokalt på din harddisk. Så kan du sende det per e-mail som en vedhæftet fil til klubben.  
 
Hvis det er svært at gøre disse ting, og du kan acceptere, at klubben opbevarer og anvender den type data fra dig, kan du også blot besvare denne e-mail med oplysning om, at du afgiver dit samtykke.
 
Tak på forhånd for din forståelse for, at vi skal have dit samtykke. 
Husk fotografering af Høje GladsaxeLiv
Karen, Bjarne, Jesper, Lars, Marcel og måske flere andre har fotograferet ved arrangementerne under Høje GladsaxeLiv indtil nu. Der er disse aktiviteter i den kommende uge, der behøver en eller flere fotografer:
 1. Fredag den 25. maj: Kl. 16-20: Madlavning, planter og kreativt; kl. 17-20: Familiefredag på Torvet med mad i udekøkkenet - og haraldsmesterskaberne. 
 2. Lørdag den 26. maj: Åbent Hus-dagen med små arrangementer i Seniorklubberne, Pulsen, Mungo Park, Ungdomsklubben FairPlay, Biblioteket lige over os og Haraldskirken lige i nærheden.
 3. Tirsdag den 29. maj: Vi mangler en eller flere fotografer til dagens begivenheder. De er: kl. 10-16: Børnetøjsbazar på Torvet; kl. 12:00-13:30: Frokostret på Torvet; kl. 15:30-17:30: Café Pulsen.
 4. Fredag den 1. juni: Kl. 16-20: Aktiviteter for alle - madlavning, planter og kreativt. 
 5. Lørdag den 2. juni: kl. 11-16: Aktiviteter for alle - madlavning, planter og kreativt; kl. 11-14: Sing-along/play-along-dag med koncert kl. 13.
Vores kommende fotoudstilling på Gladsaxe Hovedbibliotek
Jesper Plambech og Lars Laursen mødtes med en bibliotekar på Gladsaxe Hovedbibliotek i tirsdags for at afklare under hvilke forhold klubbens kommende fotoudstilling om Høje GladsaxeLiv-projekterne skal ske. Som det er måske er bekendt, holdes udstillingen de sidste tre uger af august 2018. 
 
Vi kan udstille 8 eller 10 A2-størrelse fotos (på højkant/på langs) på væggen i indgangshallen. Biblioteket kan stille 8 billedrammer i A2-størrelse til rådighed for os. 
 
Desuden får vi rådighed over 5 dobbeltsidede "spanske vægge" på hjul, som vi forestiller os kan stilles op i rundkreds, så tilskuerne kan gå rundt om dem. Der er plads til billeder på disse 5/10 sider i A4-, A3-, A2- og måske A1-størrelse. Fotos kan her sættes fast med knappenåle. Der er dermed store muligheder for at udfolde os. 
 
Bibliotekar Tanja Clausen fra Høje Gladsaxe Bibliotek vil være behjælpelig med at udforme teksterne, der forklarer billederne. Der skal dermed også hænge nogle tekster på væggene. 
 
Seniorklubbernes fællesfolder
Den pensionerede desktop publisher Per Tiljevang, der bor i Høje Gladsaxe, har designet den nye folder for de 10 klubber i Seniorklubberne. Mange har direkte udtrykt over for formanden, at den er flot og professionelt designet. Vi takker Per mange gange for hans arbejde. 
 
Der er i torsdags trykt 300 eksemplarer af folderen, som bl.a. vil blive uddelt ved Åbent Hus-arrangementet lørdag den 26. maj. En del af dem vil blive givet til kommunen, hvis personale kan dele dem ud blandt pensionister i kommunen. 
  
Se plakaten om belysning ved portrætfotografering
I tordags fik formanden også trykt en plakat i A2-størrelse, der viser en lang række måder at belyse en person på, når der skal tages et portrætfoto. Plakaten vil blive hængt op i atelieret, så du kan blive inspireret. Der er vist små billeder af en model med alle de forskellige former for belysning og skygge. Der er et billede for hver opstilling af, hvor lamper skal anbringes samt en tekst (dog på engelsk), der forklarer opstillingen. 
 
Statistik for fotoalbummerne
Der har været 454 besøgende i den forgangne uge på klubbens hjemmeside www.hjvfklub.dk. Det er 65 om dagen. Det lave antal skyldes højst sandsynligt det ekstraordinært gode vejr og ferie. 
 
Der har været 142 besøgende på forsiden og 24 på ugens program.
 
 
Mandag den 28. maj 2018 kl. 10-14 - Fototur til Vestre Kirkegård
Der arrangeres atter en fototur - denne gang går den til Vestre Kirkegård. Aktivitetsudvalget har valgt dette sted, der skulle gøre sig særligt godt lige nu. 
 
Vestre Kirkegård er beliggende i Københavns Sydhavn på Vesterbro tæt ved Carlsberg. Kirkegården blev indviet 2. november 1870. Den ligger på adressen Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 København. Den er på 537.000m² og er dermed Skandinaviens største kirkegård. Industriens, filosofiens, kunstens og politikkens markante skikkelser er rigt repræsenteret på denne næsten 100 tønder land store kirkegård. Noget ganske særligt er de danske statsministres panteon rundt om søen.
 
Marianne fra Aktivitetsudvalget siger: 
Vi kan mødes på Sjælør Station kl. 10. Derfra er der kun få skridt til Vestre Kirkegård. Kirkegården er arkitektonisk meget flot med masser af fotogene linjer. Derudover er tidspunktet lige nu perfekt. Aldrig har naturen været grønnere og smukkere. For de, der har lyst, er der en lille hyggelig café ved Sydhavn Station (hvor man ender efter kirkegårdsvandringen). Her kan man få en kop kaffe eller en rigtig god frokost - dog serveres der ikke alkohol, da cafeen ejes af to marokkanske kvinder. Hvis andet foretrækkes, kan vi sikkert finde noget.
Ifølge DMI bliver vejret overskyet med sol og omkring 20 graders varme i det tidsrum, hvor vi er der.
 
Vi ses på Sjælør Station på mandag kl. 10!
 
Torsdag den 31. maj 2018 kl. 16-18 - Videodag
Dette er klubbens videodag. Kom og få vejledning og hjælp eller kom blot for at være sammen med andre videointeresserede. Du er også velkommen, selvom du er fotomand/kvinde. 
 
Der serveres kaffe, the og vand i åbningstiden. 

Formanden beder om et bindende tilsagn til deltagelse i klubbens sommerferiefrokost den 25. juni - lige før ferien.

 
 


Almindelige aktiviteter i klubben

Klubben har åbent på mandage mellem kl. 10 og 14 og torsdage mellem kl. 16 og 18. Mandage bruges hovedsageligt på foto og fotobehandling, mens torsdage gerne må benyttes til video og videoredigering.

Den aktivitet, vi har nu, er at mødes i rum 3 i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. Mange kommer med deres bærbare pc'er, og sammen giver vi hinanden tips i brug af kameraer, i at tage gode billeder og videooptagelser og i at redigere digitale fotos og videoer.

NYT! Nu har vi også råderum over rummet med stationære pc'er (rum 2) i klubbens åbningstid. Så har du ikke en bærbar pc, er det nu muligt at benytte en stationær pc i rummet, der også kaldes PC-værkstedet. Der er fire stationære pc'er, to med Windows XP og to med Windows 7. Klubben har desuden mulighed for at låne en bærbar pc ud til et medlem i åbningstiden, hvis du ikke selv har en sådan.

Om mandagen er der nu også mulighed for klubbens medlemmer at få adgang til rum 4 med projektoren, hvorved kurser og anden undervisning eller filmvisning bedre kan finde sted. Dette skal aftales med den klub, der plejer at være i rummet.

Om torsdagen er samme lokale (rum 4 med projektoren) ledigt mellem kl. 16 og 18, hvis vi reserverer det ved at skrive det på opslagstavlen i Seniorklubberne og meddeler det til Kirsten eller Else fra Seniorklubbernes bestyrelse. Vi har før benyttet det til kursusvirksomhed og andre ting.Et af formålene med klubben er socialt samvær.

Vi arrangerer bl.a. korte kurser i foto- og videoredigering med populære pc-programmer for medlemmerne såsom billedbehandlingsprogrammet Picasa og videoredigeringsprogrammet Pinnacle, der er dansksproget. Nu arbejder vi også i programmet Photoshop fra Adobe.

Vi tager også emner op såsom hvordan du tager bedre billeder med dit kamera eller videokamera og mange andre ting, når dette er muligt.

I klubben kan der købes kaffe, the og kildevand.