Program for ugen

Der er følgende emner for den kommende uge:
 1. Bestyrelsesmødet i mandags
 2. Tal for hjemmesiden
 3. Mandag - Fototur/Selvaktivitetsdag
 4. Torsdag - Rezas filmskole (2)
Bestyrelsesmødet i mandags
I mandags havde bestyrelsen er møde. Vi diskuterede en række punkter. Der var tale om bl.a.:
 • Klubbens udlån af dens projektor til den nye klub Film- & Videoklubben i Gladsaxe. 

 • At vi skal holde forberedelsen af større fælles arrangementer som vores Høje GladsaxeLiv-fotoudstilling og Gladsaxedagen i udvalg og begynder tidligere med forberedelserne. Opgaverne har hængt på nogle få personer, som til sidst har haft meget travlt og skullet bruge mange timer på det. Vi vil gerne fremover have opgaverne uddelegeret, så ikke så meget hænger på formanden. Vi skal arbejde med tingene stille og roligt uden stress. Hvis det er noget, der skal afvikles kort efter sommerferien, skal vi sørge for at starte før sommerferien.

 • Vi skal have en anden holdning til billedkritik. De seneste gange har nogle medlemmer følt, at deres billeder fik hård kritik. Det virker demotiverende. Det kan betyde, at man ikke har lyst til at vise sine fotos frem. Derfor skal der roses mere, og en mere medfølende tilgang til kritik skal vælges. Der skal tænkes på, at billedet ofte betyder noget for fotografen, og kritik derfor kan gøre ondt. Vi har de fire K'er: Kærlig, Konstruktiv, Konkret og Kontant, som kan benyttes ved billedkritik. Et problem er også, at billedkritikken ofte har været henvendt til andre end fotografen - det har virket, som om fotografren blev holdt uden for. Det må vi kunne gøre bedre: henvend dig direkte til fotografen. 

 • Der benyttes nu flere programmer til billedbehandling blandt medlemmerne, og vi er blevet mange medlemmer. Derfor er der nu også behov for at dele os op i interessegrupper, der sætter sig sammen, når vi mødes. Der er medlemmer, der har Photoshop CC og Lightroom, og andre benytter smartphones og tablets til fotografering, videooptagelser og billed/videobehandling. Det bør vi også tage hånd om og sørge for undervisning og interessegrupper til dem. 

 • Ved billedvisningsdage har der næsten kun været en enkelt person, der fremførte billedkritik. De fleste andre fremmødte har holdt sig tilbage fra at ytre sig. Måske dette skyldes, at man ikke vil sige noget negativt. Måske skyldes det, at mange ikke føler sig klædt på til at kritisere billeder på en kvalificeret måde. Bestyrelsen foreslår derfor, at vi arbejder henimod at få flere medlemmer uddannet i billedkritik. Jesper Plambech undersøger om der findes undervisningsmateriale for dommere. Billedkritik kan fungere på den måde, at et medlem får alle indsendte fotos fra medlemmerne til bedømmelse, rangerer dem og fremfører sin 4K-feedback (de fire K'er) for billederne - uden at kende til, hvem der står bag dem. Vi skal altså have flere til at være dommer på skift.  

 • For øjeblikket er det formanden, der står for langt den meste skriftlige kommunikation i klubben - også bestyrelsesreferater. Det sidste er usædvanligt i klubber. Normalt er der en sekretær, der har denne opgave. Der foreslås derfor, at vi ved næste generalforsamling udpeger en post som sekretær for bestyrelsen og i det daglige virke. 

 • Husmødereferaterne skal sendes ud til bestyrelsesmedlemmerne.

 • Klubben har modtaget en stor regning for alt det, vi har fået trykt i forbindelse med Høje GladsaxeLiv og Gladsaxedagen. Der er også andre klubber, der har fået trykt, hvor vores klub har lagt penge ud, som vi skal have refunderet. Endvidere skal kommunen betale for noget af det. Desuden har vi allerede fået over 3.000 kr. til dækning af udgifterne til Høje GladsaxeLiv. Endeligt har det vist sig, at udgifterne til de trykte foldere er dobbelt så store, som de skal være. Der er sendt en indsigelse til trykkeriet, som har vedkendt sig dette og sender os en ny regning. 

 • Der blev også opfordret til, at klubberne i Seniorklubberne benytter en dag til at få ryddet op i depotrummet, hvor vores klub også har en del ting. Formanden tager det op med de andre klubber.  
Tal for hjemmesiden
Der har været 899 visninger af sider på hjemmesiden. Det er 128 om dagen. 
 
Der har været:
 • 252 besøgende på forsiden;
 • 34 visninger af ugens program;
 • 56 visninger af arrangementer - fra Facebook-opslaget om fotoudstillingen på Gladsaxe Rådhus;
 • 79 visninger af billederne fra Gladsaxedagen 2018.
 
Mandag den 24. september 2018 kl. 10-14 - Fototur/Selvaktivitetsdag
Der er fototur for dem, der gerne vil med i Dyrehaven ved Klampenborg samt selvaktivitetsdag for dem, der gerne vil være i Seniorklubberne denne dag. Endvidere er der også to personer, der tager klubbens fotoudstilling om Høje GladsaxeLiv ned på Gladsaxe Rådhus. 
 
Men først lidt om fototuren:
 
Fototur til Dyrehaven
Turledere er Karen Bjerggaard og Bjarne Damsgaard. 

Mødetid og sted:
Vi mødes kl. 10 ved Fotoklubben og kører i bil til Dyrehavsbakkens parkeringsplads. Der er gratis parkering. Køreturen tager ca. 20 minutter. Hvis du selv finder vej, så mødes vi ved hovedindgangen til Bakken kl. ca. 10.30. 
 
Adressen er Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg. Nærmeste S-togsstation er Klampenborg.

Fotomotiver:
Der skulle være rig lejlighed til at tage billeder af det begyndende efterår og specielt kronhjortene.  September-oktober er brunsttid for krondyr. Dyrehavens sydlige del er skueplads for de fleste brunstkampe, angiveligt skulle Præstesletten være et godt sted.
Se et kort over Dyrehaven på dette link. Pjecen med kortet er også vedhæftet denne mail. 
 
Frokost:
Vi foreslår, at hver især selv tager madpakke med.
 
Vejret:
Hvordan bliver vejret så på mandag?
 
DMI forventer her fredag, at vejret bliver sol og overskyet med kun ringe sandsynlighed for regn, 11-12 grader og noget blæsende i den tid, hvor vi er der. Angående det blæsende skal du være opmærksom på, at vi er i et skovområde, hvor man ikke i samme omfang mærker vinden. 
Der vil blive udsendt en yderligere vejrudsigt per e-mail på søndag.
 
Praktisk:
Du skal kunne gå et par kilometer for at kunne deltage. 
Meld venligst tilbage, om du har lyst til at deltage, og hvor du møder.
Sig til, hvis du har ekstra pladser i bilen eller har brug for kørelejlighed.
Kontakt Karen på karenbjerggaard@gmail.com, tlf. 2671 6413 eller Bjarne på bdamsgaard@gmail.com, tlf. 3029 7413.
 
Nedtagning af fotoudstillingen på Gladsaxe Rådhus
Marcel Dupont og Kim Løfqvist tager fotoudstillingen ned i tidsrummet kl. 10-14. Der tager ca. en halv time, men der er også transport. 
 
Fri aktivitet - Farvekalibrering
Der er også åbent i Seniorklubberne i tidsrummet kl. 10-14. Lars vil tage med på fototuren. Hvis vejret ikke arter sig, opfordres alle til at komme i Seniorklubberne. Lige nu (fredag) ser det ud til at blive sol/overskyet uden regn. 
 
For dem, der kommer i Seniorklubberne, er der mulighed for at få kalibreret farverne på din bærebare pc's skærm. Derved får du mere farveægte farver, idet de fleste skærme til Windows-pc'er ikke er kalibrerede fra fabrikken af. Kim Løfqvist har udstyr - en såkaldt colormunki - der gør kalibrering mulig. Vær dog opmærksom på, at ikke alle skærme kan kalibreres. I mandags fik formanden sin skærm kalibreret - også således, at der fås bedre farver på projektorlærredet. 
 
Torsdag den 27. september 2018 kl. 16-18 - Rezas filmskole (2)
Flere af jer havde meldt fra til filmskolen i torsdags, så der blev ikke afholdt undervisning. Vi gør det så i stedet for denne torsdag. Læs mere herunder om programmet for dagen:
 
Klubmedlem Reza Pakzad er uddannet filmfotograf i Iran, har arbejdet 25 år som kameramand hos TV2 Lorry og har også arbejdet som lys- og lydtekniker ved filmproduktion. Han har indvilliget i at undervise i filmoptagelsesteknikker. 

Over en række torsdage gennem efteråret og vinteren tager han en række emner op, som især henvender sig til de af jer, der ønsker at blive bedre til dokumentaroptagelser. Han vil komme ind på, hvad der er særligt se-værdigt og gør sig godt på film og tv og dermed uden tvivl også i dine film. 

Denne gang kommer Reza ind på følgende: 

Hvordan man kan bygge en historie op filmisk. Vi snakker om sekvenser, og vi deler dem op. Hvor mange skud skal der være? Der vises to kortfilm - bl.a. en film lavet til fejring af en fødselsdag - lavet med lidt TV2 Lorry-materiale og privat materiale. Reza vil også vise den redigerede film af parret ved Espergærde Havn, der får forlovelsesringe, som han viste uredigerede klip af for tre uger siden. Det er et eksempel på, hvordan man sætter en historie sammen med filmsekvenser.

Du må gerne sende input til, hvad du gerne ser taget op af emner. Send dine ønsker til Rezas e-mail på repa.pakzad@gmail.com

Reza vil afholde foredrag ca. hver 14. dag.
 

Filmfotograf Reza Pakzad underviser næste gang på torsdag den 27. september i klubben.

Klubbens program fra 17. september til 4. oktober 2018

Dato

Tid kl.

Aktivitet

Man. 17/9

10-11

Fotos trykt på aluminiumsplader

John Vedsegaard holder foredrag om fotos trykt på bl.a. alumini­ums­plader.

11-12

Derefter kan medlemmerne dele sig op i interessegrupper, eller høre videre på, hvad John Vedsegaard kan fortælle om apps i kameraet - ja, der findes kameraer, der har fotoapps, ligesom mobiltelefonen eller tv’et har apps.

11:00-14:00

Interessegrupper

- Vi kan sammen gå på fototur i Høje Gladsaxe med et valgt tema og komme tilbage og vise, hvad vi har taget efter frokost. Temaet kunne f.eks. være Tegn på Efterår - eller noget helt andet.

- Vi kan gå i atelieret og øve os på portrætfotos af medlemmerne. Dem har vi brug for til en medlemsfolder. Tag dit kamera med!

- Du kan arbejde sammen med Kim Løfqvist med kalibrering af foreløbig én skærm med en colormunki. Dermed opnås farveægte gengivelse af fotos. Det skal benyttes til vores vis-dine-billeder-dag. Måske kan vi nå flere skærme.

Tor. 20/9

16-18

Klubbens videodag - Rezas filmskole (2)

Klubmedlem Reza Pakzad er uddannet filmfotograf i Iran, har arbejdet 25 år som kameramand hos TV2 Lorry og har også arbejdet som lys- og lydtekniker ved filmproduktion. Han har indvilliget i at undervise i filmoptagelsesteknikker.

Over en række torsdage gennem efteråret og vinteren tager han en række emner op, som især henvender sig til de af jer, der ønsker at blive bedre til dokumentar­optagelser. Han vil komme ind på, hvad der er særligt se-værdigt og gør sig godt på film og tv og dermed uden tvivl også i dine film.

Denne gang kommer Reza ind på følgende:

Hvordan man kan bygge en historie op filmisk. Vi snakker om sekvenser, og vi deler dem op. Hvor mange skud skal der være? Der vises to kortfilm. Reza vil også vise den redigerede film af parret ved Espergærde Havn, der får forlovelsesringe, som han viste uredigerede klip af sidste gang. Det er et eksempel på, hvordan man sætter en historie sammen med filmsekvenser.

Du må gerne sende input til, hvad du gerne ser taget op af emner. Send dine ønsker til Rezas e-mail på repa.pakzad@gmail.com.

Det andet foredrag finder sted denne torsdag. Reza vil afholde foredrag ca. hver 14. dag.

Man. 24/9

 

10-14

Fototur til Dyrehaven

Turledere er Karen Bjerggaard og Bjarne Damsgaard.

Mødetid og sted:

Vi mødes kl. 10 ved Fotoklubben og kører i bil til Dyrehavsbakkens parkeringsplads.

Der er gratis parkering. Køreturen tager ca. 20. min.

Hvis du selv finder vej, så mødes vi ved hovedindgangen til Bakken kl. ca. 10.30.

Adressen er Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg. Nærmeste S-togsstation er Klampenborg.

Der skulle være rig lejlighed til at tage billeder af det begyndende efterår og specielt kronhjortene. September-oktober er brunsttid for krondyr. Dyrehavens sydlige del er skueplads for de fleste brunstkampe, angiveligt skulle Præstesletten være et godt sted.

Se et kort over Dyrehaven på dette link.

Vi foreslår, at hver især selv tager madpakke med.

Meld venligst tilbage, om du har lyst til at deltage, og hvor du møder.

Sig til, hvis du har ekstra pladser i bilen eller har brug for køre­lejlighed.

Kontakt Karen på karenbjerggaard@gmail.com, tlf. 2671 6413 eller Bjarne, bdamsgaard@gmail.com, tlf. 3029 7413.

10-14

Åbent i Seniorklubberne

Vi forsøger denne gang også at holde åbent for klubben i Seniorklubbernes lokaler for dem, der har lyst til det. Der er fri aktivitet.

13-14

Nedtagning af fotoudstillingen på Gladsaxe Rådhus

Dette er sidste dag for fotoudstillingen om Høje GladsaxeLiv på Gladsaxe Rådhus. I morgen kommer en ny udstilling. Derfor skal den tages ned denne mandag i tidsrummet kl. 10-14, hvor rådhuset har åbent. Fotoudstillingen kommer op igen til november i Haraldskirken. I mellemtiden kan vi udstille nogle billeder på en væg på Høje Gladsaxe Bibliotek - lige over Seniorklubberne.

Tor. 27/9

16-18

Klubbens videodag

Dette er en almindelig videodag, hvor du kan komme og redigere film, få vejledning eller bare hygge dig sammen med de andre.

Som altid er også fotofolket velkomne denne dag.   

Man. 1/10

10-12

Vis dine billeder-dag

Send først dine billeder digitalt!!

Det kan være fotos fra turen i Dyrehaven - eller andet du har lyst til at vise.

Vi ændrer på fremvisningsproceduren på følgende måde:

I stedet for, at medlemmerne hver især viser deres fotos via deres egen pc, skal der inden billedvisningsdagen digitalt fremsendes højst 3 fotos til i første omgang Karen og Bjarne (bdamsgaard@gmail.com), hvorefter de alle vises fra én computer på projektorlærredet. Hvis man ikke når at sende sine billeder ind til om mandagen, kan man lægge dem på et USB-stik og tage dem med. Men vi har jo erfaret i forhold til vores fotos, der blev vist på Gladsaxedagen, at det godt kan lade sig gøre at sende ting til tiden.

Denne nye fremvisningsmåde er for, at der kan blive en mere ligelig fordeling af fotos, der vises. I øjeblikket er der nogle, der viser mange, nogle der viser få, og nogle der slet ikke viser nogen.

Vi skulle gerne lære noget af hinanden - og også gerne lære noget om egen fotografering. Det kan vi, fordi vi er så dejligt forskellige. Så hold jer ikke tilbage. Og det er helt frivilligt, om man har lyst til at sige noget om sine billeder. Men måske kan man lære noget, hvis den enkelte forklarer, hvad hensigten med fotografierne er. Er det motivet? Er det farverne? Er det stemningen? Er det noget andet? Er der foretaget billedbehandling af betydning - hvorfor? Hvis man bare gerne vil vise sine billeder og have respons, er det også helt i orden. Og HUSK: Respons er først og fremmest ros og anerkendelse - derefter gode råd!

12:30-14:00

Kom og få farvekalibreret din skærm! v/Kim Løfqvist

Hvis din bærbare pc’s skærm kan kalibreres (ikke alle skærme kan), så kom og få farveægte visning af dine fotos ved hjælp af Kims colormunki.

12:30-14:00

Aktivitetsudvalget træder sammen

Planlægningen af de kommende par måneder i klubben finder sted.

Tor. 4/10

16-18

Klubbens videodag - Rezas filmskole (3)

Klubmedlem Reza Pakzad er uddannet filmfotograf i Iran, har arbejdet 25 år som kameramand hos TV2 Lorry og har også arbejdet som kameramand, lys- og lydtekniker ved filmproduktion. Han har indvilliget i at undervise i filmoptagelsesteknikker.

Over en række torsdage gennem efteråret og vinteren tager han en række emner op, som især henvender sig til de af jer, der ønsker at blive bedre til dokumentar­optagelser. Han vil komme ind på, hvad der er særligt se-værdigt og gør sig godt på film og tv og dermed uden tvivl også i dine film.

Over en række torsdage vil han komme ind på tips og tricks, som kan gøre dine optagelser bedre.

Flere af disse emner egner sig også for stillbilled-fotografer, så alle klubbens medlemmer er velkomne disse dage.

Der vil være indlagt øvelser i foredragene.

Du må gerne sende input til, hvad du gerne ser taget op af emner. Send dine ønsker til Rezas e-mail repa.pakzad@gmail.com.

Det andet foredrag finder sted denne torsdag. Reza vil afholde foredrag ca. hver 14. dag.

 
 


Almindelige aktiviteter i klubben

Klubben har åbent på mandage mellem kl. 10 og 14 og torsdage mellem kl. 16 og 18. Mandage bruges hovedsageligt på foto og fotobehandling, mens torsdage gerne må benyttes til video og videoredigering.

Den aktivitet, vi har nu, er at mødes i rum 3 i Seniorklubberne i Høje Gladsaxe. Mange kommer med deres bærbare pc'er, og sammen giver vi hinanden tips i brug af kameraer, i at tage gode billeder og videooptagelser og i at redigere digitale fotos og videoer.

NYT! Nu har vi også råderum over rummet med stationære pc'er (rum 2) i klubbens åbningstid. Så har du ikke en bærbar pc, er det nu muligt at benytte en stationær pc i rummet, der også kaldes PC-værkstedet. Der er fire stationære pc'er, to med Windows XP og to med Windows 7. Klubben har desuden mulighed for at låne en bærbar pc ud til et medlem i åbningstiden, hvis du ikke selv har en sådan.

Om mandagen er der nu også mulighed for klubbens medlemmer at få adgang til rum 4 med projektoren, hvorved kurser og anden undervisning eller filmvisning bedre kan finde sted. Dette skal aftales med den klub, der plejer at være i rummet.

Om torsdagen er samme lokale (rum 4 med projektoren) ledigt mellem kl. 16 og 18, hvis vi reserverer det ved at skrive det på opslagstavlen i Seniorklubberne og meddeler det til Kirsten eller Else fra Seniorklubbernes bestyrelse. Vi har før benyttet det til kursusvirksomhed og andre ting.Et af formålene med klubben er socialt samvær.

Vi arrangerer bl.a. korte kurser i foto- og videoredigering med populære pc-programmer for medlemmerne såsom billedbehandlingsprogrammet Picasa og videoredigeringsprogrammet Pinnacle, der er dansksproget. Nu arbejder vi også i programmet Photoshop fra Adobe.

Vi tager også emner op såsom hvordan du tager bedre billeder med dit kamera eller videokamera og mange andre ting, når dette er muligt.

I klubben kan der købes kaffe, the og kildevand.