Fotogalleri

En foto- og videoklub viser naturligvis også en række af medlemmernes fotos og videofilm på sin hjemmeside. På denne side vises månedens billede, som vælges af medlemmerne. På undersiderne under menupunktet Galleri (se menulinjerne herover) fremviser en række af klubbens medlemmer nogle af deres fotos. Der er desuden en række fotoalbummer fra fototure, hvor flere klubmedlemmer har bidraget med fotos. Endelig er der også et videoalbum med videoklip, som er optaget på turene.

Billederne er typisk efterbehandlede og beskårne i fotobehandlingsprogrammerne Photoshop, Photoshop Elements, Adobe Lightroom eller DxO.

Du bedes respektere medlemmernes ophavsret til billederne og videoerne. Hvis du ønsker at benytte et foto vist på en af siderne, skal du henvende dig til klubbens formand Lars Laursen på e-mail lars.laursen1961@gmail.com, som derefter vil sætte dig i kontakt med klubmedlemmet, så I kan aftale vilkår for brug af billedet. 

Klik på navnene i undermenuen herover for at se de enkelte medlemmers fotoalbummer. Der er også temafotoalbummer fra en række af klubbens fototure. 

Klik på et billede for at få det vist i større størrelse. 

Klubbens galleri findes nu også på den nye hjemmeside.

Månedens billede for januar 2020


Denne gang valgte medlemmerne dette foto af klubmedlem Jesper Plambech blandt 18 af de fremmødtes fotos som månedens foto for januar 2020. Jesper har ligget på maven en tidlig morgen og sat sit kamera på stativ foran denne frøkapsel og ventet på, at et af de svirrende insekter satte sig netop der. Det skete også efter et stykke tid med denne myg, der dermed blev foreviget. 

Månedens billede for november 2019


Klubmedlem Bjarne Damsgaard er ansvarlig for november måneds foto. Det er en pelikan af disneysk karakter fotograferet i juli 2019 i Københavns Zoologiske Have. 

Månedens billede for september 2019


Klubmedlem Carl Stampe Jochimsen, der interesserer sig meget for fotografering af fugle, fik dette foto af en havørn valgt som det bedste billede ud af 18 ret gode eksemplarer i september 2019. Det er taget ved Trollfjorden, Lofoten, Norge. 

Månedens billede for august 2019


Jesper Plambech er ansvarlig for dette vinterbillede med popler i modlys, der blev udvalgt blandt 21 fotos fotos mandag den 19. august 2019 som månedens foto. 

Månedens billede for juni 2019


Månedens billede for juni 2019 blev klubmedlem Hugh Mayos billede fra marts 2019 af en bygning tegnet af arkitekt Arne Jacobsen ved Bellevue ved Strandvejen i Nordsjælland. Billedet er behandlet i billedbehandlingsprogrammerne DxO og Luminar. 

Månedens billede for maj 2019


I maj 2019 valgte klubben Carl Stampe Jochimsens foto af en eg på Eremitagesletten i Klampenborg. 

Månedens billede for april 2019


Jesper Plambech, der er også er næstformand for klubben, har taget dette billede af en stor kobbersneppe.

Månedens billede for februar 2019


Klubmedlem Hugh Mayo er ansvarlig for februar måneds billede af to hejrer i parringsdans. Billedet blev taget meget hurtigt i Utterslev Mose ved Søborg, så beskæringen er ikke perfekt. Men motivet er godt. Derfor blev det valgt. Billedet blev valgt blandt 20 mulige.

Månedens billede for januar 2019


Klubmedlem Kalle (Carl Christian Lauridsen) står for januar måneds billede af vildheste. Billedet er behandlet i Photoshop. De fremmødte stemte og valgte dette billede blandt 28 mulige.

Månedens billede for november 2018


Klubmedlem Parviz Shahsavand er ansvarlig for november måneds foto. Det er Frederiksberg Slot med springvandet ved 22-tiden med 15 sekunders eksponering. Det er valgt blandt de fremmødte på klubbens billedvisningsdag i november. 

Frederiksberg Slot er et slot opført i italiensk barokstil på toppen af Frederiksberg Bakke på Frederiksberg. Slottet blev opført i 1699–1703 for Frederik 4. som kongefamiliens sommerslot. Arkitekten var Ernst Brandenburger.

Månedens billede for oktober 2018


Klubmedlem Karen Bjerggaard har leveret månedens billede. Det blev valgt blandt de fremmødte på klubbens billedvisningsdag i oktober. 

Klubbens fototure

Klubben arrangerer en gang om måneden en fototur for sine medlemmer. I juli måned, hvor klubben officielt holder lukket, kan medlemmer, der måtte ønske, arrangere spontane fototure uden for klubbens program. Det er sket i 2017, 2018 og 2019. 

Ofte bliver der taget et gruppebillede af deltagerne på fototuren. Du kan se nogle af dem herunder. 


Mandag den 26. august 2019 drog otte af klubbens medlemmer på en aftenfototur sammen til Kødbyen i København. Deltagerne startede kl. 17 på Café Hverdagen på Onkel Dannys Plads (opkaldt efter Dan Turell) med et aftensmåltid. Der var kun én ret på menuen mellem kl. 17 og 18: Gullasch. Den var ganske god ifølge deltagerne. Bagefter gik vi ud og fotograferede i Den Brune Kødby og derefter Den Hvide Kødby. Kødbyen ligger ved Halmtorvet, og det var en speciel oplevelse. Der var ikke særligt mange mennesker til stede inden i Kødbyen på dette tidspunkt, men omkring Kødbyen var der et leben af unge mennesker i stort tal. Vi sluttede af med at fotografere gavlmaleriet med den illusoriske gennemsigtige bue fra 1991 på medicinalfirmaet Nomecos bygning på Halmtorvet.

Deltagerne er fra venstre: Freddy Nielsen, Christian Rasmussen, Lars Laursen, Manja Hansen, Carl Christian Lauridsen (Kalle), Bjarne Damsgaard og Bo Jensen. Marcel Dupont som den ottende deltager stødte til os lidt senere.


Mandag den 20. maj 2019 var otte af klubbens medlemmer på årets første fototur - til Copenhagen Street Food Market - også kaldet Reffen - på Refshaleøen i København.

Reffen er Nordens største street food marked med 41 madboder og barer samt 15 værksteder. Det var en dag, der startede i gråvejr og sluttede i solskin. Vi havde lejlighed til at fotografere et område med motiver i forfald på den gamle Refshaleø, men også smukke forbisejlende motor- og sejlskibe, vandflyveren mellem København og Århus, der både landede og tog af afsted fra Københavns Havn, og staderne på markedet. Nogle af dem er smukt udformede, andre er skibscontainere, der er malet med motiver og skrift.

Madboderne, der besøges af mange udlændinge og hvis personale flere steder også var udlændinge, tilbød både kød-, vegetar- og veganske retter til kunderne. Her ses seks af de otte deltagere på turen. Læs mere om Reffen og Street Food Markedet på www.reffen.dk.

Deltagerne på turen havde også mulighed for at tage for sig af retterne på gademarkedet. Fra venstre ses Manja Hansen, Lars Laursen, Christian Rasmussen, John Vedsegaard, Freddy Nielsen og Marcel Dupont. Fotografen Hugh Mayo, der har taget billedet, og Bo Jensen er ikke med på gruppefotoet.


En af de sidste dage i løvfaldssommeren den 15. oktober 2018 deltog 12 medlemmer af klubben i fototuren til Aldershvile Slotspark i Bagsværd. 10 af dem er fra venstre: John Vedsegaard, Bjarne Damsgaard, Karen Bjerggaard, Marcel Dupont, Freddy Nielsen, Bo Jensen, Manja Hansen, Christian Frederiksen, Christian Rasmussen og Lars Laursen. De to andre er Marianne Godtfredsen og Jesper Plambech. Foto: Marcel Dupont.


Torsdag den 27. juli 2018 var 8 medlemmer af klubben på en spontan fototur til Frilandsmuseet ved Lyngby. Turen skete midt i hedebølgen i juli måned, hvor klubben holder sommerferie. Denne sommer var en rekordsommer for al den tid, der har været foretaget vejrmålinger i Danmark - siden 1874. Deltagerne er fra venstre: Per, John V, Lars, Karen, Li-Anne, Bjarne, Reza og Hugh.


Mandag den 26. marts 2018 var 12 af klubbens medlemmer på fototur til Christiansborg. Gladsaxes folketingsmedlem Mads Fuglede (V) viste os rundt. Han er historiker og meget vidende om Christiansborgs og Grundlovens historie. Han fortalte endvidere om, hvordan arbejdet på Christiansborg foregår i almindelighed og i Venstres folketingsgruppe i særdeleshed. Vi afsluttede dagen i Snapstinget. Fra venstre ses: Lars, Carsten, Hugh, Ole, Kai, Karen, Marcel, Li-Anne, Bjarne, Manja, Poul og Per. Foto: Lars Laursen.


Fra klubbens vinterfototur den 27. november 2017 til Hareskoven og Bøndernes Hegn ved Bagsværd. Deltagerne var: Lars Laursen, Marianne Godtfredsen, Jesper Plambech, Li-Anne Sørensen Andersen, Kai Andersen, Finn Aastrup og John Vedsegaard. Foto: John Vedsegaard.


Deltagerne Kurt, Mona, John V, Lars, Marcel, Per, Kai, Jesper, Carl, Karen og Ivana på fototuren i Forstbotanisk Have i Charlottenlund den 22. maj 2017. Foto: Kurt Jørgensen.